Plýtvání potravinami: Členové Katedry mezinárodního podnikání v podcastu časopisu Přítomnost
Jeden z výzkumných týmů Katedry mezinárodního podnikání se dlouhodobě věnuje i problematice plýtvání potravinami. Dva jeho členové, Ing. Veronika Mokrejšová, Ph.D. a Ing. Jiří Zeman, Ph.D., proto přijali pozvání do časopisu Přítomnost a ve dvacetiminutovém podcastu shrnuli základní motivace obyvatel rozvinutého světa k zamezení plýtvání potravinami: ekonomickou, ekologickou a morální.
Podcast je možné zhlédnout na této adrese:
https://www.pritomnost.cz/2021/07/21/veronika-mokrejsova-a-jiri-zeman/
Veronika Mokrejšová a Jiří Zeman působí na Katedře mezinárodního podnikání, na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Ve své výzkumné i pedagogické činnosti se zabývají především otázkami retailingu s akcentem na téma potraviny. Od roku 2014 svou vědecko-výzkumnou činnost zaměřili v úzkém specializovaném týmu na téma plýtvání potravinami. Ing. Veronika Mokrejšová, Ph.D. vyučuje např.: 2OP205 Retail Business a 2MO446 Plýtvání potravinami – implikace pro mezinárodní podnikání – anglicky. Ing. Jiří Zeman, Ph.D. vyučuje kromě zmíněného 2OP205 Retail Business dále např. 2OP354 Supply Chain Management – anglicky a 2OP543 Řízení značky a Account Management.