Fine Bakery – Studentský projekt pro kurz Podnikový projekt (2MO500)
V zimním semestru 2021/2022 zpracoval tým studentů (Klára Ondrušková, Hana Podlesná, Petr Ptáček, Petr Vondra a Diana Ignatyeva) v rámci předmětu Podnikový projekt 2MO500 úspěšně projekt: „Expanze společnosti Fine Bakery s.r.o. na německý trh“.
Se slovenskou firmou Fine Bakery spolupracovala Katedra mezinárodního podnikání k velké spokojenosti všech zúčastněných již několikátý semestr a i tentokrát hodnotili studenti svou práci kladně. Hana Podlesná popsala své zkušenosti takto „Na předmětu se nám líbilo, že jsme mohli propojit teoretické dovednosti získané během celého studia s praxí, velmi si vážíme cenných rad, které nám při pravidelných konzultacích poskytovala nejen garantka předmětu, ale i přímo zástupci firmy. Jako přínos hodnotíme týmovou práci ve skupině studentů z různých oborů VŠE, které vedlejší specializace propojuje. Zajímavá byla rovněž sama problematika, projekt byl orientován na velmi specifický segment – bezlepkové pečivo, který jsme před tím ani jeden neznali. Celý projekt byl tedy velmi komplexní, obnášel detailní průzkum trhu, pochopení speciálních potřeb spotřebitelů a vytvoření strategie. Zejména pro ty z nás, kteří studují mezinárodní obchod, bylo obohacující si vyzkoušet vytváření strategie pro zahraniční trh.“
Pozitivně spolupráci hodnotily i marketingová specialistka firmy Pekáreň Harmonia, Ivica Wirghová a obchodní manažerka Diana Polomská, které v průběhu celého semestru studenty podporovaly svými radami a konzultacemi. Paní Wirghová zhodnotila projekt následovvně: „Ďakujeme veľmi za vypracovanie tejto prínosnej analýzy. Pozitívne možno hodnotiť celkovú metodiku, ktorá obsahovala desk research, kvantítavne aj doplnkové kvalitatívne opytovanie/ skúmanie a následne odporúčania vzhľadom na zistenia. … Veľmi pozitívne hodnotíme dotazníkovú časť o nákupnom správaní a postojoch, ktorá zmapovala základné informácie o frekvencií, mieste, atribútoch pri jednotlivých kategóriách, aj type balenia ci superpotravinách. Celkovo práca obsahuje zaujímavé zistenia, ktoré sú hutným základom pre našu internú diskusiu ako ďalej strategicky postupovať a prispôsobiť našu ponuku“.
„Firmě Fine Bakery s.r.o. děkujeme za přínosnou spolupráci a podporu našich studentů a těšíme se na další společné projekty v nadcházejících semestrech“, dodala Ing. Markéta Lhotáková Ph.D., Akademická vedoucí projektu.