Ředitelka České federace potravinových bank přednášela na kurzu Plýtvání potravinami – implikace v mezinárodním podnikání

Dne 6. 4. 2022 přednášela v rámci magisterského volitelného kurzu, zaměřeného na businessové a NGO pojetí problematiky plýtvání potravinami Mgr. Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank. Studenty seznámila s fungováním českých potravinových bank, aktuálními výzvami, spoluprací s obchodníky a potravináři a  úloze marketingu ve spolupráci s neziskovým sektorem.

Mgr. Veronika Láchová je od roku 2017 ředitelkou České federace potravinových bank, která zastřešuje, zastupuje, podporuje a mentoruje všech 15 potravinových bank v České republice. Její denní praxí je nejen zajišťování vztahů se stakeholdery, řízení marketingu a národní i mezinárodní zastupování, ale také řízení největšího skladu potravin pro humanitární pomoc – logistického centra federace.

Je hlavní koordinátorkou největší nemateriální sbírky v ČR, Sbírky potravin. Od roku 2021 je také členkou předsednictva (Board of Directors) Evropské federace potravinových bank (FEBA).

Předmět MO446 Plýtvání potravinami – implikace pro mezinárodní podnikání – Anglicky představuje problematiku plýtvání potravinami v kontextu aktuálního tématu udržitelnosti. Důraz je kladen na mezinárodní aspekty a na zaměření na podnikovou sféru. Předmět má budoucí podnikatele připravit na reflektování tohoto tématu v běžných podnikových procesech od logistiky a skladování, přes řízení lidských zdrojů, compliance a marketing až po finance. Nemalý důraz je rovněž kladen na souvislosti s dodavatelsko-odběratelskými vztahy. Závěr kurzu je věnován spolupráci podnikatelské sféry s NNO.

Ředitelka České federace potravinových bank přednášela na kurzu Plýtvání potravinami – implikace v mezinárodním podnikání