Již v pátek 24.9.2021: Zúčastněte se s Katedrou mezinárodního podnikání Noci vědců na VŠE v Praze

Katedra mezinárodního podnikání se jako jediný zástupce Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze poprvé účastní Noci vědců. Program s názvem „Je čas na změnu hospodaření s potravinami“ se bude konat v pátek 24. 9. 2021 v čase 18:00–22:00 v prostorách VŠE v Praze.

Připraven je bohatý program věnovaný problematice plýtvání potravin, na kterém se návštěvníci hravou formou dozví, jak číst data na obalech potravin, kolik potravin se vyhodí v různých typech českých domácností a jak si sami mohou jednoduše změřit, kolik jejich rodina vyplýtvá. Na stánku katedry se také naučíte tipy, jak vyhazovat méně potravin, a když se zapojíte do naší soutěže a usměje se na vás štěstí, odnesete si i drobný dárek.

Na této akci budou prezentovány výsledky dlouhodobých výzkumů pracovníků Katedry mezinárodního podnikání a jejich spolupráce s partnerskými pracovišti ze zahraničí. Kromě odborné přednášky se můžete těšit i na různé interaktivní hry a názorné ukázky.

Kromě Katedry mezinárodního podnikání bude v rámci prezentace Fakulty mezinárodních studií mít svůj informační stánek o EU i organizace Eurocentra, kde se návštěvníci mohou dozvědět zajímavosti týkající se Evropské unie a informovat se o možnostech práce, studia nebo dobrovolničení v Evropské unii a o evropské vědě a vynálezech.

Kompletní program všech 51 letos zapojených institucí z celé České republiky návštěvníci najdou na novém webu akce www.nocvedcu.cz a také v nové aplikaci pro chytré telefony s platformou Android a iOS. Zde si navíc mohou sami sestavit program podle místa konání a dle svých zájmů.

Noc vědců vznikla v roce 2005 z podnětu Evropské komise. Jejím posláním je nejen popularizace vědy, ale také představení vědců a jejich práce, která je pro většinu lidí často neviditelná, přitom nás provází na každém kroku – u lékaře, ve škole i na cestách. V České republice se Noc vědců každým rokem rozrůstá a nabývá na významu. Zatímco v roce 2018 se na akci podílelo 31 institucí z celé republiky, letos je zapojeno 51 pořadatelů, včetně 22 vysokých škol.

 

Bližší informace o akci a sestavení vlastního programu Noci vědců jsou dostupné na tomto odkazu: https://www.nocvedcu.cz/udalost/3167-je-cas-na-zmenu-hospodareni-s-potravinami

Již v pátek 24.9.2021: Zúčastněte se s Katedrou mezinárodního podnikání Noci vědců na VŠE v Praze