Expertní přednáška Qi Hudečkové: Chinese Beliefs and Business

Katedra obchodního podnikání s potěšením zorganizovala v rámci výuky dvě expertní přednášky na téma: Chinese Beliefs and Business.  Ve středu 16.11. 2022 a ve čtvrtek 17.11.2022 byla hostem v předmětech 2IB101 Mezinárodní obchodní jednání a protokol a 2OP531 Obchod a podnikání v Číně – anglicky Dr. Qi Hudečková.

Tématem letošní přednášky, kterou si připravila na základě 20 let studií a praxe, byla čínská prognostika založená na Yin-yang a teorii pěti prvků: I Ching 易经 (hexagramy), Bazi 八字 (osm znaků) a Feng Shui 风水.

Dr. Qi Hudečková, také známá jako 李奇玉博士, je doktorkou historie a filozofie vědy, část svého studia strávila na Needham Institute v Cambridge v letech 2010-2011 a od roku 2013 spolupracuje s VŠE jako expertka z praxe, a to především v rámci předmětů 2SE533 Čínská ekonomika, 2OP531 Obchod a podnikání v Číně – anglicky, 2OP308 Jednání s čínskými partnery – anglicky a 2IB101 – Mezinárodní obchodní jednání a protokol – anglicky. Je výzkumnicí a praktičkou v oblasti čínské prognostiky se zaměřením na využití modelů tradičních nástrojů ke zjednodušení a napodobení osudu lidstva, trendů událostí a vztahů mezi člověkem a okolním prostředím, a tradičního zemědělství.

Předmět 2IB101 – Mezinárodní obchodní jednání a protokol seznamuje studenty se zásadami obchodního jednání, existujícími sociálně-kulturními odlišnostmi mezinárodního prostředí a jejich vlivem na strategii a taktiku při obchodním jednání se zahraničními partnery v jednotlivých oblastech. Je to povinný předmět v anglickém bakalářském studijním programu Bachelor or International Business. Semináře jsou vyučovány v angličtině v kulturně smíšených týmech studentů, které společně pracují na celosemestrálním projektu. Předmět garantuje Ing. Jitka Volfová, Ph.D., která se zaměřuje na interkulturní management a social taxonomy.

Předmět 2OP531 Obchod a podnikání v Číně – anglicky je povinným předmětem v rámci vedlejší specializace Čínská studia a je zároveň nabídnut jako volitelný pro studenty magisterských programů na VŠE v Praze. Semináře jsou vyučovány v angličtině v kulturně smíšených týmech studentů, které společně pracují na celosemestrálním projektu. Předmět garantuje Ing. Jitka Volfová, Ph.D., která v Číně žila téměř tři roky a na téma Čínského obchodního jednání napsala svou doktorskou práci.

Expertní přednáška Qi Hudečkové: Chinese Beliefs and Business