Zakladatelka Zachraň jídlo Anna Strejcová nejen o plýtvání potravinami v gastroprovozech

S potěšením sdělujeme, že ve středu 30. 11. 2022 byla na Katedře mezinárodního podnikání hostem předmětu Food Waste Management Anna Strejcová, zakladatelka a bývalá ředitelka neziskové organizace Zachraň jídlo.

Její vystoupení obsahovalo dvě hlavní části: studentům nejprve představila neziskovou organizaci, jejímž hlavním cílem je snížení plýtvání potravinami, a to hlavně prostřednictvím osvětových programů a různých happeningů. Neméně důležitou částí bylo ale také představení výstupů ze současného stěžejního projektu této neziskové organizace, který se zabývá plýtváním v gastroprovozech a konkrétně se snaží vytvářet podmínky pro darování hotových jídel ze školních a firemních jídelen těm nejpotřebnějším.

Anna Strejcová stála u samotného zrodu organizace Zachraň jídlo, kde se zpočátku, vzhledem ke svým studiím žurnalistiky a médií, věnovala komunikaci s novináři a PR. V roce 2020 se stala ředitelkou organizace, od dubna tohoto roku se pak věnuje zvyšování expertizy o plýtvání, public affairs a rozvoji projektu darování hotových pokrmů.

Předmět Food Waste Management představuje problematiku plýtvání potravinami v kontextu aktuálního tématu udržitelnosti. Důraz je kladen na mezinárodní aspekty a na zaměření na podnikovou sféru. Předmět má budoucí podnikatele připravit na reflektování tohoto tématu v běžných podnikových procesech od logistiky a skladování, přes řízení lidských zdrojů, compliance a marketing až po finance. Nemalý důraz je rovněž kladen na souvislosti s dodavatelsko-odběratelskými vztahy. Závěr kurzu je věnován spolupráci podnikatelské sféry s NNO.

Zakladatelka Zachraň jídlo Anna Strejcová nejen o plýtvání potravinami v gastroprovozech