Nový předmět: Etika ve financích vyučovaný Laure de Batz, Ph.D., MSc.

Katedra mezinárodního podnikání s potěšením oznamuje, že pro studenty magisterského studia na fakultě mezinárodních vztahů a pro zahraniční studenty byl připraven nový kurz 2IB468 Etika ve financích.

Garantkou předmětu je Laure Sabine Marie de Batz de Trenquelléon, Ph.D., MSc.

Kurz představuje takto:

„Ethics in finance: complementary or conflicting terms? In this highly interactive course, you will dig into the most notorious financial crimes to try and better understand what can possibly drive anyone of us into cheating investors and possibly ruining one’s career.

The course aims at raising your awareness and scrutiny to possible ethical challenges firms, managers and employees face when thinking about financial laws and enforcement. The ultimate goal is to prepare yourselves for what to do when facing ethical dilemmas.“

Laure de Batz, Ph.D. působí na Vysoké škole ekonomické v Praze (VŠE) od září 2020 jako odborná asistentka. Doktorát z ekonomie získala na Univerzitě Paris 1 Panthéon-Sorbonne (Centre d’Économie de la Sorbonne) a na Univerzitě Karlově (Institut ekonomických studií). Předtím absolvovala magisterské studium makroekonomie na HEC Paris a zúčastnila se výměnného programu CEMS. Vyučuje také na univerzitě Paris 1 Panthéon-Sorbonne a přednášela na Sciences Po Paris. Její výzkum vychází z desetileté praxe v Société Générale a Autorité des Marchés Financiers. Specializuje se na finanční ekonomii, přesněji na reakce trhu na podvody a trestné činy.

Nový předmět: Etika ve financích vyučovaný Laure de Batz, Ph.D., MSc.