Co přinese innovační týden na katedře mezinárodního podnikání?

V 7. týdnu semestru (27. 3. –2. 4. 2023) proběhne podruhé na VŠE Inovační týden ve výuce, jehož cílem je propojení získaných znalostí s praxí a oživení tradičních forem výuky o nové možnosti. Studenti mají možnost si během tohoto týdne vybrat z nespočtu zajímavých akcí, workshopů a přednášek, které pro ně KMP ale i ostatní katedry uspořádaly. Minulý inovační týden se velmi vydařil, korporátní partneři i studenti ocenili právě možnosti propojení akademické sféry a firemní praxe. A co nám přinese inovační týden na Katedře mezinárodního podnikání tentokrát?

Studenti se mohou zúčastnit přednášky:

  • Petra Dařílka, ředitele firmy Delta Cargo International, s.r.o., který bude prezentovat rozličné situace a rizika, které mohou nastat při mezinárodní námořní kontejnerové přepravě. Více informací naleznete ZDE,
  • odborné přednášky ČSOB o obchodování s deriváty následované soutěží v řešení zadané případové studie,
  • interaktivní přednášky a následné diskuse „How to Understand Chinese Business Culture – Practical Experience “, která se bude týkat podnikání v mezikulturním prostředí, konkrétně s čínskými partnery. Čínští hosté budou hovořit o čínské obchodní kultuře a podělí se o vlastní zkušenosti s životem a prací v České republice. Na akci je nutné se zaregistrovat,
  • a v neposlední řadě přednášky na téma „How to unleash innovation in any team“ během, které se studenti dozví o faktorech určujících inovace a efektivitu v týmech, které jsou univerzální napříč všemi kulturami. Na přednášku je nutné se registrovat.

Nebudou chybět ani prakticky orientované workshopy:

Kromě přednášek a workshopů budou uspořádány i exkurze:

  • Studenti budou mít možnost navštívit TATIANA boutique a setkat se s módní návrhářkou Tatianou Kovaříkovou a poslechnou si o jejích inspiracích a cestě v módním průmyslu. Více informací o akci naleznete ZDE.
  • Dále budou mít také možnost navštívit první bezodpadovou prodejnu hypermarketu Albert v Nových Butovicích. Studenti uvidí, jak se v obchodě bojuje proti plýtvání potravin, a jak fungují některé chytré technologické vychytávky. Více informací naleznete ZDE, na exkurzi je nutná registrace.
  • V rámci kurzu 2MO253 navštíví studenti Českou národní banku a její dvě expozice: „Za měnou“ a „Lidé a peníze“.
  • Pro předem registrované studenty bude realizována exkurze do Exxon Mobil. Tématem bude AI a manžerské strategie.

Je vždy třeba se podívat, zda je na akci nutná registrace, či zda akce není určena pouze pro studenty konkrétních předmětů.

 

Co přinese innovační týden na katedře mezinárodního podnikání?