Financování obchodních operací: Ina Löffelmannová

2. května 2023 přivítala Katedra mezinárodního podnikání s potěšením ve cvičení Ing. Mgr. Petra Procházky, Ph.D.  v předmětu 2MO302 Mezinárodních obchodních operací  poradkyni Inu Löffelmannovou z OVB ALLFINANZ, a.s. s její přednáškou na téma Financování obchodních operací a zaměstnaneckých benefitů ve firmě. Ina Löffelmannová se zabývá pod hlavičkou konceptu ProfiFP již 12 let správou portfolií soukromých i korporátních klientů. Přímo spravuje zhruba 300 klientů a pod jejím vedením v rámci svého týmu zhruba 1 500. V nedávné době získala akademický titul Master of Financial Planning a také od března 2023 povýšila na pozici oblastní vedoucí.

Se studenty Ina Löffelmannová diskutovala možnosti financování obchodních operací, různé druhy úvěrů a jejich aplikaci. V druhé části  přednášky řešila zaměstnanecké benefity a možnosti daňového odpočtu či státních příspěvků a zapojila studenty do početních příkladů. V závěru se věnovala dotazům ze strany studentů – mnohé z nich směřovaly na obor finančního poradenství, případně na kariéru našeho hosta.

2MO302 Mezinárodní obchodní operace je prakticky koncipovaným povinným předmětem pro studenty Mezinárodního obchodu garantovaný  doc. Ing. Alexejem Sato, CSc. Studenti bakalářského studia 1.-3. ročníku zde v průběhu semestru projdou všechna dílčí ujednání mezinárodní kupní smlouvy zboží (cena, předmět koupě, dodací podmínka, platební podmínka, způsob přepravy, celní proces, pojištění ad.) a také pochopí význam fungování obchodní společnosti jako prostředníka v mezinárodním obchodě.

Financování obchodních operací: Ina Löffelmannová