Výjimečný úspěch studenta magisterského studia: Bc. Kristián Keder

Katedra mezinárodního podnikání s potěšením sdílí informaci o výjimečném úspěchu studenta magisterského oboru Mezinárodní ekonomické vztahy – Bc. Kristiána Kedera.

Bc. Kristián Keder, který je téměř na konci svého studia, dosáhl úspěchu, který bychom mohli nazvat v rámci českého vědeckého prostředí nevídaným. Stal se spoluautorem vědeckého textu publikovaného minulý týden v mezinárodním vědeckém časopisu s přiděleným impakt faktorem.

Daný text, který byl psán ve spolupráci Katedry mezinárodního podnikání a Katedry statistiky a pravděpodobnosti, který uveřejnil nizozemský Journal of World Trade vydávaný už od roku 1967, se věnuje otázce dopadu účinnosti tzv. Dohody o usnadnění obchodu na obchodní sektor. Předmětná dohoda byla iniciována Světovou obchodní organizací již na konci minulého století, avšak v platnosti je teprve od roku 2017, přičemž její reálný vliv na firmy dosud nebyl zkoumán.

Bc. Kristián Keder se podílel nejen na přípravě textu, ale i na jeho následné opakované kontrole a velkou měrou tedy přispěl k tomu, že byl text nakonec uveřejněn. Sám student ke svému úspěchu uvedl: ,,Musím priznať, že takýto úspech som počas svojho štúdia na Vysokej škole ekonomickej v Prahe doposiaľ nezažil a veľmi si toho vážim. Veľká vďaka patrí aj ostatným spoluautorom, ktorí boli ochotní spolupracovať na skúmaní danej problematiky, a ktorí mi boli počas písania vedeckého textu oporou. Verím, že výsledok našej práce bude inšpiráciou pre ďalších expertov z oblasti medzinárodného obchodu a prispeje k snahe prehlbovať túto oblasť do budúcna.“

K úspěchu gratulujeme!

Katedra mezinárodního podnikání nepravidelně vyhlašuje pro studenty možnost podílet se na psaní vědeckých textů, přičemž i nyní se je možné o tuto aktivitu ucházet. Bližší informace poptávejte na mailu: vit.hincica@vse.cz.

Odkaz na odborný článek je k dispozici ZDE.

 

 

Výjimečný úspěch studenta magisterského studia: Bc. Kristián Keder