Studentka magisterského studia na vědecké konferenci AIB CEE

Lenka Mikulášová, studentka magisterského studia na Fakultě mezinárodních vztahů, se ve dnech 5. a 6. července 2023 zúčastnila ve Varšavě konference s titulem „International Business from “East” to “West”: Global Risks and Opportunities“, která byla pořádána středo- a východoevropskou sekcí Akademie mezinárodního podnikání (Academy of International Business). Lenka Mikulášová v rámci konference prezentovala rozpracovaný výzkum týkající se obchodních bariér při obchodu se třetími zeměmi. K účasti na tomto výzkumu byla přizvána vedoucím své diplomové práce z Katedry mezinárodního podnikání. Studentka během jara zpracovávala kvalitativní šetření mezi firmami a bude pokračovat i nyní v létě.

Přestože se studenti bakalářského a magisterského studia konferencí zpravidla neúčastní, díky podporujícímu přístupu vedení Katedry mezinárodního podnikání a následné významné finanční podpoře ze strany Fakulty mezinárodních vztahů (FMV) byla účast studentce umožněna.

Konference AIB CEE se účastnilo přibližně 100 řečníků a hostů. Převážně se jednalo o zástupce zemí střední a východní Evropy, ale nechyběli ani zástupci vzdálenějších zemí. Díky tomu, že AIB tento rok ve Varšavě pořádala i svou výroční vědeckou konferenci, které se zúčastnilo více než 1 000 účastníků z celého světa, bylo možné se na konferenci AIB CEE setkat s mnoha zajímavými odborníky z vědeckého prostředí, kteří by do regionální sekce jinak nezavítali.

Samotná studentka ke své účasti doplňuje následující: „Ďakujem univerzite za príležitosť sa zúčastniť takejto veľkej konferencie v zahraniči a za poskytnutú podporu, bez ktorej by to nebolo možné. Bola to pre mňa úžasná skúsenosť do života, ktorá mi poskytla predstavu o akademickej kariére, a umožnila mi stretnúť významných ľudí z výskumnej oblasti. Prezentované práce rozšírili moje vedomosti, ktoré som nazbierala počas štúdia na VŠE, keďže sa týkali aktuálneho diania v medzinárodnom obchode, a som rada, že som mohla aj ja prispieť do danej oblasti mojim výskumom.“

Katedra mezinárodního podnikání nadále vítá zájemce z řad studentů bakalářského a magisterského studia, kteří by měli o vědeckou činnost vážný zájem. Bližší informace je možné poptávat na mailu vit.hincica@vse.cz.

Studentka magisterského studia na vědecké konferenci AIB CEE