Již v pátek 6.10. 2023: Zúčastněte se s Katedrou mezinárodního podnikání Noci vědců na VŠE v Praze

Chcete zažít vědu na Vysoké škole ekonomické v Praze? Přijďte již tento pátek 6.října 2023 na náš žižkovský kampus a podívejte se, jak u nás probíhají výzkumy, studie a testování.

Společně s týmem z Katedry mezinárodního podnikání Fakulty mezinárodních vztahů objevte tajemství příběhu zavedení metrické soustavy a jejího významu nejen pro mezinárodní obchod. Rozpoznali byste potraviny, co zbyly v kuchyni, jen podle části jejich loga? A byli byste schopni zabránit plýtvání potravinami tím, že byste z nich uvařili podle starých vah a měr? Přijďte si to vyzkoušet v zábavné i poučné hře! Tady je část tajného receptu, za který by se nemusela stydět ani Magdalena Dobromila Rettigová (je totiž její…): Nech svařit dva žejdlíky XXX, dej do ní osm lotů YYY a čtvrt kvintlíku ZZZ a nech to při ustavičném míchání povařit; utajené suroviny zjistíš na našem stánku po rozpoznání loga.

Tématem vás provedou Ing. Alena Filipová, Ph.D., Ing. Veronika Mokrejšová, Ph.D., Ing. Mgr. Tomáš Sadílek, Ph.D. a Ing. Jiří Zeman, Ph.D. z Katedry mezinárodního podnikání fakulty mezinárodních vztahů.

Přijďte otestovat svoji imunitu proti finanční negramotnosti a odnesete si nejen nové poznatky, ale i skvělé ceny! Hrajte hru „Tajemství nákazy finanční negramotností“, zjistěte, zda vás nákaza nezasáhla a vyhrajte atraktivní ceny od VŠE i našich partnerů!
Noc vědců je celorepubliková vědecko-popularizační akce, do které se každoročně zapojuje více než 100 organizátorů – veřejné vysoké školy, vědecké instituce, muzea, planetária a hvězdárny. Program na VŠE bude letos ještě větší a zajímavější – v nabídce budou samostatné přednášky, workshopy a další zábavné aktivity pro všechny věkové kategorie. Do programu se letos kromě pražských fakult zapojuje i jindřichohradecká Fakulta managementu.
Celý program akce je zcela zdarma.
Neváhejte,  přijďte a odhalte tajemství vědy na VŠE.
Více informací naleznete přímo na webu NOCI VĚDCŮ.
Již v pátek 6.10. 2023: Zúčastněte se s Katedrou mezinárodního podnikání Noci vědců na VŠE v Praze