Katedra mezinárodního podnikání na Noci vědců

V pátek 6.10. 2023 se uskutečnila v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze a poprvé v Jindřichově Hradci Noc vědců, vědecko-popularizační akce, jejíž cílem je přiblížit vědu širší veřejnosti skrze workshopy, experimenty a komentované prohlídky. Na akce pořádané VŠE se přišlo podívat bezmála 500 účastníků, na které čekal pestrý program vytvořený více než 25 vědci a vědkyň ze všech fakult. V Praze měli návštěvníci možnost prozkoumat 6 celovečerních stanovišť a zúčastnit se 28 krátkých přednášek a workshopů.

Celou akcí návštěvníky opět provázela mobilní úniková hra, ve které bojovali proti Tajemné nákaze finanční negramotnosti. Tato hra, kterou připravila Fakulta informatiky a statistiky, sklidila mezi návštěvníky velký úspěch. Nejúspěšnější hráči vyhráli i zajímavé ceny od partnerů akce.

Za Katedru mezinárodního podnikání se zúčastnili Ing. Alena Filipová, Ph.D., Ing. Veronika Mokrejšová, Ph.D., Ing. Jiří Zeman, Ph.D. a Ing. Mgr. Tomáš Sadílek, Ph.D., kteří připravili pro návštěvníky zábavný program Odhal tajemství – poznej, změř, uvař a neplýtvej! týkající se retailu, marketingu a plýtvání jídla. Pro návštěvníky byly připraveny tři kvízy, ve kterých se snoubilo vaření podle starých metrik s neplýtváním potravinami. Velký úspěch sklidila prezentace marketingové metody rozpoznávání značek prostřednictvím testu. Ti nejlepší účastníci, kteří ho zvládli nad 80 %, si ze stánku odnesli odměnu. Menší děti pak ocenily neplýtvací pexeso a animovaný film.

Více informací o akci naleznete ZDE.

Katedra mezinárodního podnikání na Noci vědců