Central Europe Waste Manager společnosti Tesco hostem KMP VŠE: Jan Krčmář

Katedra mezinárodního podnikání s radostí sdílí informaci o přednášce experta z praxe z oblasti Food waste managementu:

Společnost Tesco je v ČR na špici, co se týče boje s plýtváním potravinami, dlouhodobě příkladně spolupracuje s potravinovými bankami a jako první z řetězců v ČR začalo zveřejňovat konkrétní data o vyhozených potravinách. Jan Krčmář je pak za plýtvání potravinami v tomto maloobchodním řetězci zodpovědný, a proto bylo jeho pozvání do kurzu Food waste management jasnou volbou.

Absolvent VŠE (2010) studentům přehledně vysvětlil strategii boje s potravinovým odpadem v maloobchodních řetězcích, z jedné z poboček přinesl i názorné ukázky a na grafech ukázal základní pravidla food waste managementu.

Jan Krčmář má již 14 let zkušeností s objednáváním potravin, na současné pozici se soustředí na hloubkovou analýzu a finanční vhled do problematiky plýtvání potravinami a má zkušenosti s vedením mezinárodního středoevropského „protiplýtvacího“ týmu společnosti Tesco.

Předmět Food waste management – anglicky 2MO446 představuje problematiku plýtvání potravinami v kontextu aktuálního tématu udržitelnosti. Důraz je kladen na mezinárodní aspekty a na zaměření na podnikovou sféru. Předmět má budoucí podnikatele připravit na reflektování tohoto tématu v běžných podnikových procesech od logistiky a skladování, přes řízení lidských zdrojů, compliance a marketing až po finance. Nemalý důraz je rovněž kladen na souvislosti s dodavatelsko-odběratelskými vztahy. Závěr kurzu je věnován spolupráci podnikatelské sféry s NNO.

Central Europe Waste Manager společnosti Tesco hostem KMP VŠE: Jan Krčmář