Kdo vyřešil záhadný případ? Mezinárodní studentská obchodní soutěž: Záhadný obchodní případ

Katedra mezinárodního podnikání s radostí sdílí, že ve dnech 6. a 7. listopadu 2023 zahájila první ročník Mezinárodní studentské obchodní soutěže. Studenti měli za úkol vyřešit záhadný obchodní případ. Do soutěže se přihlásilo 27 studentů 14 různých národností, z nichž 25 případ úspěšně vyřešilo. Pozvání také přijalo pět zahraničních profesorů ze čtyř zahraničních univerzit, kteří přijeli do Prahy a stali se poradci jednotlivých skupin studentů.

První den odpoledne proběhlo slavnostní zahájení soutěže, které zahrnovalo welcome drink, prezentaci krátkého tajemného videa, které bylo vytvořeno pouze pro tuto soutěž, rozdělení studentů do skupin a přidělení poradců a obchodních případů všem skupinám. Každá skupina obdržela právě jeden obchodní případ.

Každý případ obsahoval řadu dokumentů a finančních výkazů a skupiny měly na základně neúplných informací a náznaků zjistit, co se vlastně děje. Všechny obchodní případy přímo či nepřímo spojovalo tajemné pozadí. Již první večer se skupiny studentů spolu se svými poradci pustili do řešení. Někteří studenti pracovali i přes noc, aby vyřešili svůj případ. Druhý den se poradci stali porotci komise, která ohodnotila obhajoby skupin. Poradci pak hlasovali o nejlepší skupině a z nevítězných skupin vybrali čtyři nejúspěšnější studenty. V porotě se zahraničními kolegy zasedl i zástupce VŠE, Ing. Mgr. Petr Procházka, Ph.D.

Vítěznou skupinu tvořilo pět členů: Nicolas Urrea Suarez, Nina Shamugiya, Emiliano Mesias Bolanos, Sai Veekshita Vinnakota a Illia Antonenko. Z dalších skupin si nejlépe vedli Christina Tanissa, Ahmad Ihab Ahmed Eid, William Jonathan Bowen a Wouter Smulders (poslední dva studenti jsou našimi výměnnými studenty). Všichni tito studenti byli pozvaní do klasické české restaurace.

Uspořádání akce by nebylo možné bez zahraničních profesorů:

Smaranda Vancea (Universitatea Dimitrie Cantemir Targu)

Eglė Vaičiukynaitė (Kauno Technologijos Universitetas)

Asta Tarutė (Kauno Technologijos Universitetas)

Kelaniyage Shihan Dilruk Fernando (Štětínská univerzita)

Pradeep Kumar (Univerzita aplikovaných věd v Nise)

K organizaci akce významně přispěli také Ing. Jana Krebsová, Karolína Nováková a Josephine Marchi. Celá akce se mohla uskutečnit díky prostředkům, které poskytla Fakulta mezinárodních vztahů.

Děkujeme všem!

Kdo vyřešil záhadný případ? Mezinárodní studentská obchodní soutěž: Záhadný obchodní případ