Marketing, logistika a Mikuláš? Exkurze v logistickém centru potravinových bank.

Katedra mezinárodního podnikání s radostí sdílí  novinky týkající se kurzu Food Waste Management, jehož třetina se nese ve znamení přednášek hostů, kteří jsou experti na problematiku plýtvání potravinami. Tuto středu 22.11.2023 se studentům věnovali hned dva z nich, a to Vendula Seifertová a Rostislav Ráček, oba z České federace potravinových bank, kde je Vendula zodpovědná za marketing a Rosťa za potravinovou sbírku a spolupráci s retailem. A aby to opravdu stálo za to, pozvali nás přímo na místo činu, tedy do logistického centra potravinových bank v Praze- Dubči.

Dřívější ranní vstávání se studentům dle jejich ohlasů vyplatilo, program totiž stál za to😊. Studenti ocenili jak samotnou přednášku s fakty o logistice a marketingu, tak následnou prohlídku logistického centra, nejvíce však praktickou aktivitu, kdy pomáhali skladníkům a připravovali mikulášské balíčky dobrot pro děti z dětských domovů. Všichni jsme odjížděli s malou odměnou, ale hlavně nabití pozitivní energií, kterou na nás zaměstnanci potravinové banky přenesli.

Předmět Food Waste management, který vede Ing. Veronika Mokrejšová, Ph.D. představuje problematiku plýtvání potravinami v kontextu aktuálního tématu udržitelnosti. Důraz je kladen na mezinárodní aspekty a na zaměření na podnikovou sféru. Předmět má budoucí podnikatele připravit na reflektování tohoto tématu v běžných podnikových procesech od logistiky a skladování, přes řízení lidských zdrojů, compliance a marketing až po finance. Nemalý důraz je rovněž kladen na souvislosti s dodavatelsko-odběratelskými vztahy. Závěr kurzu je věnován spolupráci podnikatelské sféry s NNO.

Marketing, logistika a Mikuláš? Exkurze v logistickém centru potravinových bank.