I-WEEK 2024

V lednu 2024 se konal již 8. ročník International Weeku, který byl letos pořádán pod záštitou Fakulty informatiky a statistiky. Na akci se také podílely Fakulta mezinárodních vztahů a Fakulta financí a účetnictví. Během tří dnů bylo uskutečněno celkem sedm intenzivních kurzů, které nabídly studentům nové informace a pohledy na různá témata. Výuka probíhala od pondělí 15. 1. do středy 17. 1. a celou akci zakončilo rozloučení s hostujícími profesory ve čtvrtek 18. 1.

Kurzy International Weeku se od klasických přednášek liší zejména stylem výuky. Studenti se snaží vstřebat nové informace během krátké doby výuky, a pro hostující profesory je to výzva, jak tyto informace co nejlépe předat. Studenti si vybírají jeden z intenzivních kurzů z nabídky I-WEEKu a při úspěšném složení zkoušky získávají 3 ECTS kredity. Závěrečné hodnocení v těchto kurzech obvykle spočívá ve skupinové práci nebo vypracování eseje.

Letošní ročník přivítal sympatickou skupinu profesorů z různých zemí, včetně Slovinska, Nizozemska, Německa, Chile a Taiwanu. Studenti, kteří měli možnost využít své jazykové znalosti v rámci odborných témat, hodnotili výuku velmi pozitivně. Letošní ročník International Week přilákal 187 studentů. Nové kurzy na následující ročník I-WEEKu budou zveřejněny již v červnu 2024.

International Week v číslech:

  • 187 studentů
  • 3 fakulty (FIS, FMV, FFU)
  • 7 hostujících profesorů
  • 7 intenzivních kurzů v angličtině
    1. ročník

Více informací je k dispozici na webu FIS.

I-WEEK 2024