BIP „Contemporary Issues in Selected Business Operations“ úspěšně zahájen! 

Katedra mezinárodního podnikání s potěšením sdílí informaci, že v sobotu 3. března 2024 byl oficiálně zahájen druhý Blended Intensive Program (BIP) na Vysoké škole ekonomické v Praze. Programu zaměřeného na aktuální otázky ve světě podnikání se zúčastnilo dvacet studentů a čtyři učitelé ze tří partnerských univerzit. Hlavními probíranými tématy byly: účetní výkaznictví, cla a mezinárodní přeprava. 

Během zahajovacího večera se studenti a učitelé zúčastnili networkingové aktivity, pořádané v restauraci Záležitost, která byla doprovázena vystoupením profesionálního hudebníka, pana Oskara Štěrby, který zahrál všem zúčastněným na saxofon. 

V pondělí 4. března se hosti setkali během dopoledního pohoštění připraveného Katedrou mezinárodního podnikání s děkankou Fakulty mezinárodních vztahů doc. Ing. Martinou Jiránkovou, Ph.D. a proděkanem pro zahraničí a finance doc. Ing. Josefem Taušerem, Ph.D. Poté se hosté zúčastnili dvouhodinové exkurze do společnosti Metrans, kde se dozvěděli, jak v současné době v Evropě funguje intermodální přeprava. Podrobně se také věnovali digitalizaci a automatizaci firemních procesů, manipulaci s nákladem a snahám o snížení ekologické stopy. Celou exkurzi vedl pan Jaroslav Fuerst, dlouholetý zaměstnanec společnosti. Odpoledne přijel na univerzitu odborník na mezinárodní účetní výkaznictví, pan Vladimír Zdražil, jehož semináře trvaly až do večera. 

BIP potrvá až do pátečního večera a jeho součástí budou další semináře a společensko-kulturní aktivity. 

BIP „Contemporary Issues in Selected Business Operations“ úspěšně zahájen!