Workshopy: Temná stránka komunikace v podnikání, Udržitelné pracovní a studijní prostředí a ExxonMobil Den otevřených dveří

Katedra mezinárodního podnikání s radostí sdílí informace o 3 proběhlých workshopech, které spojuje osoba Mgr. Ing. Kamily Matysové, Ph.D. jako lektora a organizátora ze strany Katedry mezinárodního podnikání v rámci proběhlého inovačního týdne.  Workshop Udržitelné pracovní a studijní prostředí lektorovala dále Ing. Jitka Volfová, Ph.D.

Temná stránka komunikace v podnikání

Během workshopu se studenti seznámili s temnou stránkou mezilidské komunikace v podnikání. Byla použita neinvazivní technika projektivní metody, a data byla opatrně sdílena pomocí symbolů. To umožnilo studentům seznámit se s vlastními potlačenými silami a jejich pozitivními aspekty a zároveň je skrýt před ostatními účastníky workshopu.

Udržitelné pracovní a studijní prostředí

Během dvoudenního workshopu měli studenti možnost se seznámit s výsledky výzkumů lektorek dr. Matysové a dr. Volfové a projektu pod záštitou grantu The International Visegrad Fund’s Strategic Grant č. 22210016. Účastníci si prakticky procvičili dovednosti budování zdravých forem autonomie a vzájemné závislosti. Nechyběly ani relaxační techniky, jako je aktivní imaginace a networkingové strategie.

ExxonMobil Den otevřených dveří

Během exkurze měli studenti možnost nahlédnout do zařízení GBC (globálního obchodního centra), dozvědět se o fungování takového centra sdílených služeb patřícího velké nadnárodní korporaci, o jeho organizační struktuře, sociálním mixu, systému rotace pracovních pozic, programech začleňování menšin a marketingových strategiích. Prezentace byly následovány networkingovou přestávkou s lahodným občerstvením.

 

Díky za pomoc v rámci přípravy workshopů patří kromě výše zmíněných lektorek především také organizátorům na straně ExxonMobil a kolegyni doc. Ing. Zuzaně Křečkové Kroupové, M.A., Ph.D.

 

Mgr. Ing. Kamila Matysová, Ph.D., získala magisterské vzdělání v oborech bohemistika, germanistika a psychologie a mezinárodní ekonomické vztahy. Ve své doktorské práci se zaměřila na interkulturní trénink. Jejími vědeckými zájmy jsou kulturní antropologie, organizační chování a behaviorální ekonomie. Její interkulturní zkušenost se skládá ze studia a výuky v zahraničí (Itálie, Německo, Rakousko, Maďarsko aj.) a z práce se zahraničními studenty na VŠE. Na základě psychoterapeutických výcviků v psychoanalýze provozuje vlastní soukromou poradenskou praxi.

Ing. Jitka Volfová, Ph.D. vystudovala na VŠE Mezinárodní obchod a komerční komunikace. Zapojila se do prezenční (Retail Marketing a Management, Trénink obchodního jednání) i kombinované formy výuky (Manažer obchodu), PR aktivit FMV a spolupráce s European Retail Academy. V zahraničí studovala a působí dále jako výzkumník a hostující profesor (Francie, Německo, Irsko, VB, Čína, USA, Rusko, Rakousko). Po svém návratu z dvouletého výzkumného pobytu v Číně dokončila svou doktorskou práci na téma vlivu kulturních specifik na mezinárodní obchodní jednání – Čínské obchodní jednání. Zkušenosti v oboru dále prohloubila např. v rámci české účasti na EXPO 2010 v Šanghaji. Zabývá se mezinárodním managementem, interkulturní a komerční komunikací, komunikačními a manažerskými dovednostmi, obchodním jednáním a seberozvojem, a to i jako lektor v praxi a certifikovaný kouč. Je garantkou kurzů zaměřených na problematiku mezinárodního obchodního jednání a obchodování s Číňany vyučovaných v angličtině pro české i zahraniční studenty. Byla u zrodu vedlejší specializace Čínská studia. Je jedním ze zakládajících členů Centra asijských studií. Do výuky v angličtině na VŠE v Praze se mj. zapojuje výukou mezinárodního managementu pro studenty Virginia Tech a v programu MBA.

doc. Ing. Zuzana Křečková Kroupová, M.A., Ph.D., je docentkou na VŠE a hostující profesorkou na University of Northern Colorado, USA. V roce 2015 byla hostující profesorkou na Universidade de Brasilia v Brazílii jako stipendistka Erasmus Mundus Scholar. Působí také jako akademická ředitelka a garant magisterského programu Economics of Globalisation and European Integration (EGEI). Vystudovala ekonomii, mezinárodní vztahy a mezinárodní management jako stipendistka na University of Sheffield, Staffordshifre University ve Velké Británii, na University of Antwerp a Vrije Universiteit Brussel v Belgii a VŠE, dále absolvovala kursy na Harvard Business School a MIT Sloan School of Management, USA. Pracovala 12 let jako konzultantka v oblasti strategického managementu v Arthur D. Little, trenérka a koučka v Dynargie a Krauthammer, pro přední mezinárodní společnosti v celé Evropě. Její profesionální zájem spočívá v mezinárodním managementu, udržitelnosti a společenské odpovědnosti podniků. Vyučuje především v anglickém jazyce kulturně smíšené skupiny studentů bakalářských, magisterských a MBA programů. Pravidelně publikuje se zahraničními kolegy a za své publikační úsilí získala několik ocenění děkana a rektora.

Workshopy: Temná stránka komunikace v podnikání, Udržitelné pracovní a studijní prostředí a ExxonMobil Den otevřených dveří