Crafting global cooperation within Siemens: Case studies

V rychle se propojujícím světě přináší spolupráce s kolegy napříč kontinenty jak příležitosti, tak i výzvy. Nedávno se Zuzana Vojteková, zkušená profesionálka ze Siemens Global Business Services (GBS), podělila o své zkušenosti s našimi studenty během provokativní dílny s názvem “Vytváření globální spolupráce uvnitř Siemens: Případové studie.” Tato událost se konala během našeho inovačního týden.

Zuzana Vojteková se ponořila do složitostí spolupráce napříč různými časovými pásmy, zahrnujícími Indii, Čínu, Evropu a Latinskou Ameriku. Zdůraznila důležitost překonávání mezikulturních bariér v komunikaci, a to v rámci virtuálního prostředí. Její poznatky osvětlily komplexitu, které čelí profesionálové zapojení do globální týmové spolupráce.

Děkujeme Ing. Mgr. Daniele Zachové, naší Ph.D. studentce a Doc. Ing. Zuzaně Křečkové, M.A., Ph.D. z Katedry mezinárodního podnikání, za organizaci této události ve spolupráci se Siemens. Jejich pečlivé plánování zajistilo úspěšný a obohacující zážitek pro všechny účastníky.

Nechte se překvapit dalšími aktualizacemi ohledně našich společných iniciativ, protože i nadále budujeme smysluplné spojení přes hranice kultur.

Doc. Ing. Zuzana Křečková Kroupová, M.A., Ph.D., je docentkou na VŠE a hostující profesorkou na University of Northern Colorado, USA. V roce 2015 byla hostující profesorkou na Universidade de Brasilia v Brazílii jako stipendistka Erasmus Mundus Scholar. Působí také jako akademická ředitelka a garant magisterského programu Economics of Globalisation and European Integration (EGEI). Vystudovala ekonomii, mezinárodní vztahy a mezinárodní management jako stipendistka na University of Sheffield, Staffordshifre University ve Velké Británii, na University of Antwerp a Vrije Universiteit Brussel v Belgii a VŠE, dále absolvovala kursy na Harvard Business School a MIT Sloan School of Management, USA. Pracovala 12 let jako konzultantka v oblasti strategického managementu v Arthur D. Little, trenérka a koučka v Dynargie a Krauthammer, pro přední mezinárodní společnosti v celé Evropě. Její profesionální zájem spočívá v mezinárodním managementu, udržitelnosti a společenské odpovědnosti podniků. Vyučuje především v anglickém jazyce kulturně smíšené skupiny studentů bakalářských, magisterských a MBA programů. Pravidelně publikuje se zahraničními kolegy a za své publikační úsilí získala několik ocenění děkana a rektora.

Crafting global cooperation within Siemens: Case studies