Aktuality
Zakladatelka Zachraň jídlo Anna Strejcová nejen o plýtvání potravinami v gastroprovozech
Ve středu 20. 4. 2022 byla hostem předmětu Plýtvání potravinami – implikace v mezinárodním podnikání-Anglicky 2MO446 Anna Strejcová, zakladatelka a bývalá ředitelka neziskové organizace Zachraň jídlo. Její vystoupení obsahovalo dvě hlavní části: studentům nejprve představila neziskovou organizaci, jejímž hlavním cílem je snížení plýtvání potravinami, a to hlavně prostřednictvím osvětových programů a různých happeningů. Neméně důležitou částí […]
Petr Tulach: předpověďmi proti plýtvání potravinami v předmětu 2MO446 Plýtvání potravinami
Jak moc je důležité předpovídat poptávku, co mají předpovědní modely do činění s plýtváním potravinami v retailu a že křišťálová koule nestačí, se dověděli studenti kurzu Plýtvání potravinami – implikace pro mezinárodní podnikání – Anglicky 2MO446 zaměřeného na plýtvání potravinami ve středu 13. dubna 2022. O základní principy předpovědí a s nimi spojené optimalizace zásob se s nimi přišel […]
Organizace akcí v rámci mezinárodního obchodního jednání pohledem Mgr. Kateřiny Chvátalové
7. 4. 2022 zorganizovala Katedra mezinárodního podnikání přednášku Mgr. Kateřiny Chvátalové na téma organizace akcí v rámci mezinárodního obchodního jednání. Přednáška proběhla ve velmi interaktivním duchu. Zmíněny byly hlavní faktory úspěšné organizace akcí v rámci mezinárodního prostředí. Studenti měli možnost nasát atmosféru mezinárodních konferencí, předávání diplomů, podpisů smluv, tlumočení apod.. Dozvěděli se klíčové informace týkající […]
Současné trendy a rizika v námořní přepravě – Petr Dařílek v předmětu Mezinárodní obchodní operace
12. dubna 2022 zorganizovala Katedra mezinárodního podnikání v rámci cvičení k předmětu 2MO302 Mezinárodní obchodní operace vstup experta z praxe – Petra Dařílka, výkonného ředitele ve společnosti Delta International Cargo s.r.o., v podobě workshopu na téma „Současné trendy a rizika v námořní přepravě“. Petr Dařílek má více než 20 let zkušeností v mezinárodním zasilatelství se […]
Velvyslanectví Kanady v Praze hledá studenty na administrativní výpomoc pro obchodní oddělení
Milí studenti, je nám potěšením sdílet nabídku Velvyslanectví Kanady v Praze, viz níže: Embassy of Canada to the Czech Republic is offering a good opportunity for a short term working experience. The Embassy is looking for eligible candidates for the administrative support of the Trade Section. The requirement is 5 days/week work (with max. 90 […]
Věnuj 30 minut vědě! Už tuto středu…Přihlas se již dnes
Věnuj 30 minut vědě! Už tuto středu… Chceš podpořit náš vědecký výzkum, zjistit, jak může probíhat vědecký experiment, a kromě dobrého pocitu si odnést i čokoládu? Pak přijď tuto středu😊. Kdy: středa 13. 4. 2022 14:30/16:15/18:00 (maximálně 30 minut) Prosím, přihlas se již dnes na https://forms.office.com/r/QegcAP53Hk Kde: Vysoká škola ekonomická v Praze, stará budova, Vencovského […]
Ředitelka České federace potravinových bank přednášela na kurzu Plýtvání potravinami – implikace v mezinárodním podnikání
Dne 6. 4. 2022 přednášela v rámci magisterského volitelného kurzu, zaměřeného na businessové a NGO pojetí problematiky plýtvání potravinami Mgr. Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank. Studenty seznámila s fungováním českých potravinových bank, aktuálními výzvami, spoluprací s obchodníky a potravináři a úloze marketingu ve spolupráci s neziskovým sektorem. Mgr. Veronika Láchová je od roku […]
Vývozní cenová nabídka a rizika při exportu na Kubu – Mgr. Jiří Balík
22.března 2022 zorganizovala Katedra mezinárodního podnikání v rámci předmětu 2MO302 Mezinárodní obchodní operace vstup do cvičení experta z praxe – Mgr. Jiřího Balíka, Business Development Managera ve společnosti Simplex CZ, v podobě workshopu na téma „Vývozní cenová nabídka a rizika při exportu na Kubu“. Studenti nejdříve hostovi představili svou rešerši potřebné dokumentace pro realizaci obchodní […]