Kulturní diplomacie Mexika: Instruments to Allure and Engage: Yadira Ixchel Martínez Pantoja, Ph.D.

Dr. Yadira Ixchel Martínez Pantoja představila v létě svůj výzkum týkající se nástrojů kulturní diplomacie, které Mexiko používá k propagaci své kultury včetně filmu, literatury, hudby, výstav a festivalů s cílem budovat pevnější vztahy se zainteresovanými stranami v hostitelských zemích.

Během sympozia „2022 Global Humanities Symposium: Engaging in Cultural Diplomacy“, které se konalo 21. července 2022 v Mezinárodním centru Meridian ve Washingtonu DC, hovořila o způsobech, jak podpořit spolupráci, vzájemné porozumění a změnu kulturního vnímání spolu s hudbou jako prostředkem diplomacie a kulturní výměny.

Na této akci se sešli vědci, výzkumníci, odborníci a diplomaté s odbornými znalostmi v oblasti kulturní diplomacie a strategií týkajících se zapojování zahraniční veřejnosti. Sympozium bylo podpořeno Národní nadací pro humanitní vědy USA a Ministerstvem zahraničí USA.

Dr. Yadira Ixchel Martínez Pantoja vyučuje v angličtině předměty: Principles of Intercultural Negotiation, Business Cultures of the Latin American Nations a Doing Business in a Globalized Environment. Jejím výzkumným zaměřením je obchodní diplomacie, kulturní diplomacie, společenská odpovědnost firem, národní branding a cíle udržitelného rozvoje.

Kulturní diplomacie Mexika: Instruments to Allure and Engage: Yadira Ixchel Martínez Pantoja, Ph.D.