Kolegové z Katedry mezinárodního podnikání opět pozváni jako porotci do soutěže High School Business Challenge

Členové katedry mezinárodního podnikání se opět zapojili jako porotci do soutěže High School Business Challenge, tentokrát v národním kole, které proběhlo ve dnech 26.-28. května 2023. Účastníci z řad středoškolských studentů řešili několik úkolů (zadané případové studie). Hodnocen byl nejen obsah a písemný výstup, ale i schopnost prezentovat svá doporučení před porotou. Mezi porotkyněmi tentokrát katedru reprezentovaly doc. Ing. Zuzana Křečková Kroupová, M.A., Ph.D.,  Ing. Veronika Mokrejšová, Ph.D. a Ing. Jitka Volfová, Ph.D.

Na základě národního kola byly vybrány dva nejlepší týmy, které postoupily do mezinárodního finále, které se bude konat 4.-8. července.

Soutěž je určena studentům středních škol ve střední a východní Evropě, kteří během tří etap čelí podnikatelským výzvám, při kterých mají možnost otestovat a rozvinout své znalosti a kreativitu a získat zkušenosti z podnikání. Během soutěže mají studenti možnost účastnit se specializovaných workshopů, které se týkají bankovnictví, poradenství či pojišťovnictví. Účastníci mezinárodního finále, ve kterém se utkají nejlepší týmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky, které se uskuteční ve Varšavě, mají možnost obdržet výhru z cenového fondu 6 000 eur.

Soutěž je pořádána Studentským klubem obchodu a konkurenceschopnosti SKOK ve vzájemné spolupráci s polským spolkem European Foundation for Entrepreneurship Development a se studentskými spolky na Slovensku a v Maďarsku. Soutěž získala podporu Visegrádského Fondu a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Fakulta mezinárodních vztahů navíc ocení nejúspěšnější účastníky přijetím na bakalářský program Mezinárodní obchod nebo bakalářský program Turismus a hospitality management bez příjímacích zkoušek.

Více informací o soutěži se můžete dozvědět na webu soutěže.

Kolegové z Katedry mezinárodního podnikání opět pozváni jako porotci do soutěže High School Business Challenge