Přivítání nových doktorandů na Katedře mezinárodního podnikání

Katedra mezinárodního podnikání s radostí vítá a krátce představuje své nové studentky a studenta doktorského studia.

  • Pod vedením doc. Ing. Přemysla Průši, Ph.D. zahájili doktorské studium Ing. Petr Juriš a  Ing. Viktorie Šenkárčin. 

Ing. Petr Juriš je nyní externím doktorandem. Absolvoval magisterský obor Mezinárodní obchod na FMV VŠE v roce 2023. V rámci svého doktorského studia se zaměřuje na problematiku luxury marketingu v aplikaci na odvětví letecké dopravy, o které se dlouhodobě zajímá. Zároveň je zaměstnán u společnosti Letiště Praha v oddělení interního auditu a compliance. 

Ing. Viktorie Šenkárčin je nyní interní doktorandkou. Je absolventkou oboru Mezinárodní obchod na FMV VŠE. Již v průběhu magisterského studia nastoupila do společnosti Plzeňský Prazdroj, kde pracuje až doposud. Věnuje se trade marketingu, a to především novým trendům v tomto odvětví. Disertační práce je zaměřena na vývoj a změny v chování spotřebitelů na pivním trhu.

  • Pod vedením doc. Ing. Zuzany Křečkové Kroupové, M.A., Ph.D. zahájila doktorandské studium Ing. Václava Kloudová Jiřičková.  

Ing. Václava Kloudová Jiřičková se vrací na VŠE po 25 letech kariéry na svoji Alma Mater – Vysokou školu ekonomickou v Praze, aby studovala organizační kulturu – konkrétně fenomén Psychologického bezpečí. Tento fenomén podporuje naplňování Cílů udržitelného rozvoje OSN (SDG – 8. Důstojná práce a ekonomický růst) a má také prokazatelný pozitivní efekt na akceleraci inovací, efektivitu práce i budování inkluzivního prostředí v organizacích. Fenoménu Psychologického bezpečí se Václava věnuje i ve své profesi konzultantky, lektorky a koučky, kdy podporuje nastavování tohoto prostředí v týmech v rámci projektů její firmy Winsight. 

Vítejte!

Přivítání nových doktorandů na Katedře mezinárodního podnikání