doc. Ing. Přemysl Průša, Ph.D. novým vedoucím KMP

Se začátkem nového semestru katedra představuje svého nového vedoucího, doc. Ing. Přemysla Průšu, Ph.D. Na Vysoké škole ekonomické působil již od roku 2005 jako asistent a od roku 2020 jako docent, kdy obhájil svoji habilitační práci na téma „Chování spotřebitele a trendy na trhu vín v České republice a ve světě“. Působí také jako hostující profesor na University of Northern Colorado v USA a dalších zahraničních univerzitách, např. v Číně, Španělsku, Irsku či Rakousku. Funkci vedoucího katedry zastává od července 2024.

Ve svém výzkumu se věnuje zejména problematice komerčních technologií, brandingu a retail marketingu. Dále se také zaměřuje na společenskou odpovědnost firem, green marketing a udržitelnost. Aktivně působí v několika společnostech, které se zabývají mezinárodním obchodem s rychloobrátkovým zbožím a od května 2024 působí jako člen představenstva ve Svazu obchodu a cestovního ruchu, vrcholovém reprezentantovi českého obchodu a cestovního ruchu. Účastnil se například také jako porotce soutěží Formula Student Czech Republic či High School Business Challenge.

Studenti mají možnost se s doc. Ing. Přemyslem Průšou, Ph.D. seznámit v rámci povinných předmětů programu Mezinárodní obchod, konkrétně Retail business, Retail marketing a Retail management. Připravil rovněž analogické předměty i v jazyce anglickém tak, aby mohly být jako povinné zavedeny v bakalářském studijním programu International Business v anglickém jazyce. Dále vyučuje také předměty Branding a (Re)Positioning v mezinárodním marketingu, Mezinárodní komunikační strategie značek – anglicky aj.

V neposlední řadě jste se s naším novým vedoucím katedry mohli seznámit také v pořadu České televize Černé ovce, kde hodnotil kvalitu zákaznických linek internetových obchodů či dostupnost služeb České pošty.

doc. Ing. Přemysl Průša, Ph.D. novým vedoucím KMP