Aktuality

Institucionální financování rozvojových projektů – Ing. Andrej Galčenko v předmětu Mezinárodní obchodní operace

3. května 2022 zorganizovala Katedra mezinárodního podnikání v rámci cvičení k předmětu 2MO302 Mezinárodní obchodní operace vstup experta z praxe – Ing. Andreje Galčenka, v minulosti ředitele a zakladatele Centra pro rozvojové trhy Asociace pro rozvoj infrastruktury, v podobě workshopu na téma „Institucionální financování rozvojových projektů“. Ing. Andrej Galčenko absolvoval Fakultu mezinárodních vztahů (obor Mezinárodní […]

Institucionální financování rozvojových projektů – Ing. Andrej Galčenko v předmětu Mezinárodní obchodní operace

City Changers 2030: Ing. Petr Král, Ph.D., vedoucí katedry, řečníkem na mezinárodní konferenci o proměnách v městské a aktivní mobilitě

17.-18. května 2022 probíhá v Jihlavě mezinárodní konference o proměnách v městské a aktivní mobilitě – CityChangers 2030, na které, jako jeden z řečníků, vystoupil vedoucí Katedry mezinárodního podnikání, Ing. Petr Král, Ph.D.. Konference je zaměřena především na otázky možné úpravy dopravy a veřejných prostor s cílem podpořit udržitelnou mobilitu. Pro více informací můžete navštívit […]

City Changers 2030: Ing. Petr Král, Ph.D., vedoucí katedry, řečníkem na mezinárodní konferenci o proměnách v městské a aktivní mobilitě

Central Europe Waste Manager společnosti Tesco hostem v přednášce

11. května 2022 měla Katedra mezinárodního podnikání možnost přivítat ve výuce pana Jana Krčmáře ze společnosti Tesco. Společnost Tesco je českým leadrem, co se týče boje s plýtváním potravinami, dlouhodobě příkladně spolupracuje s potravinovými bankami a jako jediné z českých řetězců například zveřejňuje konkrétní data vyhozených potravin. Jan Krčmář je za plýtvání potravinami v tomto […]

Central Europe Waste Manager společnosti Tesco hostem v přednášce

Přednáška na téma přijímacího řízení a nástupu do zaměstnání

13. 4. 2022 a 28. 4. 2022 zorganizovala Katedra mezinárodního podnikání přednášky týmu expertů z Penny Market s.r.o. na téma přijímacího řízení a nástupu do zaměstnání. V rámci přednášek vystoupily Olga Falbr, regionální HR manažerka, která má na starosti podporu pro prodejny a oblastní vedoucí v daném regionu, dále Lucie Nováková a Kateřina Kotrcová, specialistky […]

Přednáška na téma přijímacího řízení a nástupu do zaměstnání

HR specialista Diogo Videira v přednášce na téma budování značky zaměstnavatele

20. dubna 2022 měla Katedra mezinárodního podnikání opět možnost v rámci předmětu 2OP411 Strategické řízení lidského kapitálu a rozvoj manažerských kompetencí uvítat ve výuce HR specialistu. Pan Diogo Videira je promovaný psycholog a pracuje na seniorní pozici v HR oddělení pražské pobočky ExxonMobil. Diogo studenty seznámil s komplexní strategií tvorby značky zaměstnavatele a se souvisejícími personálními […]

HR specialista Diogo Videira v přednášce na téma budování značky zaměstnavatele

Zakladatelka Zachraň jídlo Anna Strejcová nejen o plýtvání potravinami v gastroprovozech

Ve středu 20. 4. 2022 byla hostem předmětu Plýtvání potravinami – implikace v mezinárodním podnikání-Anglicky 2MO446 Anna Strejcová, zakladatelka a bývalá ředitelka neziskové organizace Zachraň jídlo. Její vystoupení obsahovalo dvě hlavní části: studentům nejprve představila neziskovou organizaci, jejímž hlavním cílem je snížení plýtvání potravinami, a to hlavně prostřednictvím osvětových programů a různých happeningů. Neméně důležitou částí […]

Zakladatelka Zachraň jídlo Anna Strejcová nejen o plýtvání potravinami v gastroprovozech

Petr Tulach: předpověďmi proti plýtvání potravinami v předmětu 2MO446 Plýtvání potravinami

Jak moc je důležité předpovídat poptávku, co mají předpovědní modely do činění s plýtváním potravinami v retailu a že křišťálová koule nestačí, se dověděli studenti kurzu Plýtvání potravinami – implikace pro mezinárodní podnikání – Anglicky 2MO446 zaměřeného na plýtvání potravinami ve středu 13. dubna 2022. O základní principy předpovědí a s nimi spojené optimalizace zásob se s nimi přišel […]

Petr Tulach: předpověďmi proti plýtvání potravinami v předmětu 2MO446 Plýtvání potravinami

Weby Vysoké školy ekonomické v Praze využívají pro optimalizaci svého obsahu a poskytovaných služeb cookies. Prosíme o udělení souhlasu s jejich uložením.
Zobrazit více informací

Vyberte služby, pro které chcete povolit využívání cookies: